Jönköping   036-10 07 77
0 varor - kr

Om

Hos oss på Malmborgs Konditori är allt här-producerat!

Säkert har du hört talas om när-producerat, Malmborgs sortiment är här-producerat.

Två butiker i Jönköping

Malmborgs Konditori

Hjärtat av verksamheten är beläget på Öster, Hovrättstorget, det är där allting bakas ”här producerat” vi har mångårig arbetslivserfarenhet av att baka, baka liten kaka och att rulla liten bulla. Vid det vackra torget driver vi en servering/brödbutik. Vi har ca 75 platser inomhus och under sommarmånaderna har vi en oerhört populär uteservering med ca 60 platser.

Våra bagare, konditorer och kallskänkor bakar brödet till din frukost, kakan och bullen till kaffet, smörgåstårtan till festen, födelsedagstårtan till kalaset och de bredda matiga smörgåsarna när du inte hinner själv.

Lindströms Café

Hos oss finner du ett traditionellt café så som det var förr. Vi har ett brett utbud av vetebröd, frallor, kakor och smörgåsar. Inredningen är blandad med olika stolar och bord där mormors virkade dukar stolt pryder bordskivorna.

Läs mer om våra tre butiker ≫

Utleverans i Jönköping

Vi ordnar leveranser till privata fester, företagsfester mm efter överenskommelse.

Läs mer om hur vår utkörning fungerar ≫

Gott fika för alla

För dig med matallergi finns det mycket att välja på i vårt standardsortiment. Utbudet är större eller mindre beroende på vilken allergi det gäller.

Självklart hjälper vi gärna till att rekommendera Er kaffebröd, matbröd, smörgåsar och tårtor.

Önskar ni bakelse eller tårta naturligt fri från gluten, laktos eller både och så ordnar vi detta åt Er.

Viktig information: tillverkningen sker i bageriet och det är vanligt mjöl i luften.

Vi bakar från grunden och har kontroll på ingredienserna.

Bageri, konditori, kafé och catering

Försäljning över disk 26%
Caféförsäljning 38%
Försäljning inkl. utleveranser till ex. företag 36%

Historia

Malmborgs Konditori öppnades 1986 av Anne och Hans-Olof Malmborg.

1996 köpte Gustaf Stenkula och Oskar Frising bolaget som då hade 8 anställda i verksamheten, åren gick och år 2000 erbjöds Malmborgs Konditori att överta grannens lokal som låg vägg i vägg. Det fanns inget att tveka på då byggdes det ut med större produktionsytor och det etablerades en klassisk servering.

2007 delar ägarna på sig, Gustaf Stenkula köper ut Oskar Frising och fortsätter driva Malmborgs Konditori tillsammans med Victoria Stenkula.

2011 förvärvas en servering på väster, Jönköping, Malmborgs Lilla öppnas.

Under 2014/2015 har det utförts en omfattande renovering av Malmborgs Konditori samt att det har investerats i ny bageriutrustning av bästa klass.

Serveringen och brödbutiken har integrerats med varandra och genom detta blev det fler sittplatser i serveringen.

I dag är vi 22 st anställda på Malmborgs Konditori.

Om Gustaf Stenkula

Gustaf började baka redan som liten grabb, det bästa med att vara bagare är degen, ett levande hantverk, den jäses, knådas och bakas med kärlek. Passionen för bröd och bakverk har alltid funnits i Gustafs liv, i dag blir det även en del hembakat med familjen, surdegen och de två små bullarna.

När Gustaf växte upp så var barnen hemma i familjen ansvariga för mat eller bak varsin dag i veckan i föräldrahemmet. Lat som han var insåg han snabbt att baka istället för att laga mat genererade mycket mindre disk. Gustaf fastnade direkt för detta och insåg att här fanns det pengar att tjäna, då föddes iden till att började sälja Wienerbröd på skolbussen.

För Gustaf var det självklart att välja bagarlinjen på gymnasiet och resten är historia, jag har varit egen sedan 1996 det går fort när det är roligt.

Om Victoria Stenkula

Victoria har alltid ett leende eller ett vänligt ord till hands, hon gillar att jobba med service i olika former, har mångårig restaurangerfarenhet av både kvarterskrog och stjärnkrog.

Att driva ett företag inom bageri/konditori/servering är väldigt roligt. Hon är mycket engagerad och får varje kund att känna sig speciell och sedd.

Kundmötet är det allra bästa och att överträffa de förväntningarna kunden har.

Att jobba med Malmborgs Konditoris långsiktiga mål är både roligt och utmanande, hon växer med de stora frågorna.

2013 valdes Victoria till Årets Citymedarbetare, motiveringen lyder nedan

”Årets Citymedarbetare har en förmåga att entusiasmera och föra samman människor i hennes omgivning. Hon har ett driv och engagemang likt ingen annan och ser ingenting som omöjligt. Med verksamheter på både Öster och Väster ramar hon in city och bevisar gång på gång att ett gott värdskap och glädje är nyckeln till framgång.”

Välkommen, hälsar Victoria och Gustaf med personal